Waarom reizen zo super gaaf is

0 Comments


Reizen, de een droomt ervan, de ander vindt het maar helemaal niks. Reizen is namelijk iets anders dan op vakantie gaan. Natuurlijk maak je dan ook een reis, maar meestal alleen één heenreis en één terugreis. Wanneer je echt gaat reizen is dit anders. Dan ga je vaak van plek naar plek en ben je dus daadwerkelijk veel aan het reizen. Dat kan vermoeiend zijn, maar het is het echt waard. Reizen is namelijk super gaaf. Daar zijn meerdere redenen voor. In deze tekst zullen we je wat verder mee proberen te nemen in de wondere wereld van het reizen.

Je ontdekt nieuwe plekken

Wanneer je gaat reizen, zal je ongetwijfeld nieuwe plekken ontdekken. Je kan ervoor kiezen om te gaan reizen in een ander continent, maar je kan ook super mooie reizen maken binnen Europa. Denk bijvoorbeeld aan een interrail door Europa. Tijdens deze reis ontdek je allerlei nieuwe landen, steden en plekken die je anders nooit had gezien. En dat zou natuurlijk super zonde zijn, want Europa heeft zoveel mooie plekken te bieden! Ook leer je nieuwe mensen kennen en maak je kennis met nieuwe culturen. Je creëert op deze manier dus een heleboel nieuwe herinneringen, die je nooit meer zal vergeten.

Reizen is een investering in jezelf

Zoals in de vorige alinea al werd genoemd maak je tijdens het reizen een heleboel nieuwe herinneringen die je voor je hele leven bij je zal dragen. Reizen is dan ook echt een investering in jezelf, die we iedereen aan zouden raden. Je maakt namelijk niet alleen nieuwe herinneringen, maar je wordt er ook een stuk zelfstandiger van. Wanneer je gaat reizen en in een vreemd land terecht komt, moet je jezelf daar zien te redden. Je moet uitzoeken hoe het openbaar vervoer werkt, waar je gaat slapen, etcetera. In een land waar ze weinig Engels spreken kan dit een behoorlijke uitdaging zijn. Maar eigenlijk lukt het altijd wel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *