De overeenkomsten op de woningmarkt

0 Comments


Wanneer je op zoek bent naar je eerste woning of naar een andere woning, ben je vaak op pad voor bezichtigingen of houd je alle woningsites nauwlettend in de gaten? Dan zie je vast veel meubels, kleuren, deuren, keukens, muren vaak terugkomen. Niet zo gek, want veel mensen volgen de huidige trends en denken op deze manier hun huis beter verkoopbaar te maken. Wat zijn nou eigenlijk de overeenkomsten en wat zie je in veel huizen terug?

Wat zie je in ieder huis terug?

Veel huizen die je momenteel op de bekende huizensites ziet, hebben een lichte visgraat vloer, dit is een manier van vloeren leggen waarbij je een soort v’tjes maakt om zo je huis een luxueus gevoel te geven. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die hun ‘normale’ houten tussendeuren in huis vervangen door glazen deuren met een donker metalen frame, om zo een ruimtelijker huis te creëren en om eens wat anders te doen dan de standaard . Dit is een trend die je in ieder woonprogramma en in ieder nieuwbouwhuis tegenkomt. Ook zie je donkere keukens en kookeilanden steeds vaker tegenkomen op de huidige woningmarkt. Het zou je smaak toch eens niet zijn.

Waar ontstaan deze trends?

Veel mensen die er over nadenken om hun huis te verkopen, gaan hun huis verkoopklaar maken en proberen zoveel mogelijk mooie visitekaartjes voor hun huis te creëren. Mensen doen hun inspiratie vaak allemaal op dezelfde plekken op. Er zijn namelijk steeds meer instagram-accounts waarop mensen trots hun interieur laten zien en al deze interieurs worden daarnaast ook nog eens op bijvoorbeeld Pinterest geplaatst, het online moodboard voor het ontwerpen van je interieur. Ook in woonprogramma’s en woonwinkels zie je dezelfde stijlen terugkomen. Je kunt er dus eigenlijk niet meer omheen en je wordt bijna verplicht om dit mooi te vinden, mensen gaan er dan ook van uit dat iedereen dit mooi vindt en gebruik dit daarom voor de inrichting van hun huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *