Buitenlandse lekkernijen

0 Comments


Als we op reis gaan, nemen we sneller dan we denken culturele en culinaire gewoontes over. Maar even vaak zitten die gewoontes al in onze maatschappij ingebakken zonder dat we eigenlijk beseffen dat ze van andere landen komen. Toch is het leuk om daar af en toe nog eens bij stil te staan. Weet jij altijd vanwaar bepaalde tradities komen? Kan je niet direct iets bedenken, maar is je nieuwsgierigheid gewekt? Lees dan verder!

Koffie on the go 

Een van de bekendste voorbeelden is de gewoonte om een koffie te kopen terwijl je onderweg bent naar je werk. Denk maar aan de Starbucksbekers die we vooral kennen uit Amerikaanse films. In België, zeker in de grotere steden, zie je dat ook meer en meer. Werk jij vaak van thuis, maar heb jij ook zin in Starbucks? Of vind je het gemakkelijker om de koffie comfortabel op kantoor op te drinken in plaats van dat al wandelend te doen? Starbucks Nespresso cups zijn dan de ideale oplossing! Ikzelf ben in elk geval al fan. 

Echte koffie 

En we blijven nog even in de koffiesfeer. Wie zichzelf een echte koffieliefhebber of koffiekenner noemt, zal eerder voor authentieke koffiebonen gaan dan voor een Starbucks koffie. En als je aan koffiebonen denkt, denk je natuurlijk aan Zuid-Amerika, hét continent dat het meest koffie produceert bij uitstek. Brazilië springt daar dan nog eens uit: het land produceert maar liefst 26% van alle koffiebonen die op wereldvlak geproduceerd worden. En koffie gemaakt van die Braziliaanse koffiebonen geven je onmiddellijk die warme, Zuid-Amerikaanse vibe. Heerlijk! 

Chopsticks

Eten met chopsticks of stokjes in plaats van met een mes en vork, het is me nog altijd niet gelukt! Ik bewonder echt de mensen die het wel al vlot onder de knie hebben. Gelukkig zijn er veel tutorials die je handige tips en tricks geven om die Aziatische traditie aan te leren. Laat die sushi nu maar komen! 

Hagelslag

En last but not least, de gewoonte van onze Noorderburen om hagelslag op je boterham te smeren, is ook bij ons al volledig ingeburgerd. Ook al noemen we het dan eerder ‘muizenstrontjes’ in plaats van hagelslag. Een grappig weetje is dat hagelslag enkel in Nederland, België en de voormalige Nederlandse kolonies te koop is. Een groot gemis dus voor de andere landen! 

Hoewel we af en toe onze eigen kwinkslag geven aan die internationale eetgebruiken, blijft het toch leuk om ze te blijven koesteren. Geniet er nu maar extra van! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *